poveste-coaching-blog

In proiectele profesionale pe care am avut sansa sa le dezvolt, am cautat sensul, valoarea, profunzimea emotionala a mesajului.

Pornita mai degraba din firea mea destul de militanta si orientata catre implicarea sociala decat din teoriile de comunicare – care au inceput si ele sa pledeze pentru acesta abordare – aceasta cautare m-a motivat si condus catre impliniri profesionale pe care daca as fi urmat o reteta gen “X pasi pentru a avea succes” nu stiu daca le-as fi avut.

Vara aceasta a venit cu sansa unei astfel de campanii, lansata sub indemnul “Sprijina educatia in liceul tau preferat, cu o poveste de coaching de succes!”. Imi amintesc ca acum cativa ani de zile, am raspuns unui formular gandit de un ONG despre puterea presei in Romania, care mi-a adus intristrarea de a realiza ca jurnalistii pot schimba lucrurile in jurul lor mult mai mult decat o fac in realitate. Astfel ca acum, cand s-a ivit ocazia, am construit impreuna cu scoala de formare in coaching Wisdom Coaching si cu Ramona Lacatus, Master Coach si fondatorul scolii, o campanie care sa ridice mingea la fileu oricarui jurnalist sau blogger care este hotarat sa faca diferenta in viata sa si a celor din jur, dincolo de cuvinte, dar cu ajutorul lor.

Datorita influentei lor, jurnalistii si bloggeri au un important rol social. Meseria lor ramane de o frumusete unica, desi greu incercata in ultimii ani. Propunerea campaniei este de a le oferi acestora instrumentele pentru a putea schimba un mic univers in mediul educational din Romania, participand la aceasta  campanie-concurs, desfasurata in perioada 14 august – 14 septembrie 2014.

Concret, acestia sunt invitati sa descopere in jurul lor povestea unei persoane a carei viata s-a schimbat in urma unui program de coaching si sa o consemneze, sub forma de interviu sau poveste. Absolventii scolii Wisdom Coaching le stau la dispozitie pentru astfel de povesti (www.wisdomcoaching.ro/index.php/ro/alege-un-coach/alege-un-power-coach). Va fi premiat articolul care prezinta cea mai miscatoare poveste, in urma selectiei realizate de echipa de Power Coachi a scolii Wisdom Coaching. Liceul ales de autorul povestii castigatoare a Premiului I va beneficia de 3 pachete de self-coaching si de un curs de pregatire pentru profesori, in vederea folosirii acestor pachete.

Cred in aceasta campanie cu atat mai mult cu cat Wisdom Coaching ofera un tip de coaching avansat, o perspectiva integrata care implica toate planurile (mental, spiritual si fizic) si care reuneste cautarile mele de dezvoltare din ultimii ani, pe care nu le-am gasit pana acum reunite intr-o singura abordare. “Prin el este stimulata gandirea cu intregul creier: mintea constienta, subconstienta si supraconstienta. Practicat la acest nivel, coachingul reuseste sa schimbe comportamente pentru toata viata”, dupa cum explica Ramona Lacatus.

Articolele sunt centralizate pe platforma eBloguri: http://ebloguri.ro/2014/08/14/concurs-wisdom-coaching/

Le multumesc partenerilor nostri care, la fel de entuziasmati ca si noi de initiativa, au decis imediat sa sustina campania: 121.ro, Cariereonline.ro, eBloguri.ro, Empower.ro, Equalis-Drinks.ro.