Dana.Tudor.Exec.Edu

Saptamana aceasta este una din acele saptamani pe care le-am asteptat cu mare entuziasm, datorita Forumului de Strategic Leadership.

In introspectiile pe care le fac cu mai mica sau mai mare constiinciozitate, o intrebare la care pot sa imi raspund cu mare usurinta este: “ce iti place sa faci cel mai mult in plan profesional?”. Desi poate suna vag si greu de conturat cu un set de responsabilitati specifice, cu “bullet-points”, raspunsul este acelasi, de ani de zile: imi place sa interactionez cu oameni de calitate, care inspira, sa fac parte din proiecte adresate acestora si sa imi aduc intr-un fel sau altul contributia la buna lor desfasurare.

Ma bucur ca sunt alaturi de Forumul de Strategic Leadership, cu o parte din lucrurile pe care stiu sa le fac cel mai bine: consultanta media si realizarea de interviuri cu lideri din mediul de afaceri.

De-a lungul activitatii de ziarist de business as fi putut da, intuitiv, definitia multor concepte generate de termenul leadership sau dezvoltate in jurul sau. Am citit multe articole si carti care invaluie in povesti tare frumoase aceasta notiune insa va spun sincer ca tarziu am inteles, concret, ce inseamna ea si la ce foloseste. Pentru ca tarziu literatura de specialitate a inceput sa puna punctul pe i in aceasta directie si sa coboare liderul de pe piedestalul eroului cu super-puteri in concretul zbaterilor specifice provocarilor pe care le aduce cotidianul profesional.

Am aflat repede si usor ce inseamna leadership strategic, o definitie pe care intuitiv nu mi-am putut-o formula. Insa am avut ocazia sa stau de vorba cu oameni care gandesc strategic, care si-au construit viata si afacerile intr-un mod frumos si solid si sa aflu de la ei de ce leadershipul si atat nu este suficient pentru o constructie sustenabila. Ei, si ajungand aici, la cireasa de pe tort, fac ceea ce astept de la inceputul acestei postari: copy paste link YouTube:) Sau, ca sa parafrazez o sintagma de lemn des intalnita pe net, enter here to find out more🙂

http://www.youtube.com/watch?v=P34Q5f0ZDE0