Grup

Am fost invitata prima data la Palatul Elisabeta in urma cu mai multi ani, in calitate de jurnalist. Unul dintre darurile acestei meserii este ca ajungi sa te poti acomoda cu usurinta in orice context. Astfel incat am dialogat onorata cu ASR Principesa Margareta si Principele Radu, cu antenele prea putin deschise catre energia emanata de eticheta regala, intreaga mea concentrare fiind dedicata obiectivului de a o convinge pe ASR sa fie semnatara unui blog pentru site-ul de life-style pe care il dezvoltam la acea vreme.

Am revenit la Palat anul trecut, de data aceasta cu o perceptie a ceea ce inseamna spiritul regal. Atat anul acesta, cat si anul trecut, am plecat de la traditionalul Garden Party cu intelegerea sintagmei Haina il face pe om, pe care multa vreme am considerat-o superficiala si inexacta. Niciodata nu spune niciodata, nu-i asa? Iata-ma, deci, pe 10 mai 2014, in mijlocul unei alte Romanii, eleganta, relaxata, cu gesturi si vorbe alese, trecandu-mi prin minte ca hainele si, in fapt, intregul ritual de pregatire pentru un astfel de eveniment scot la iveala anumite parti din noi si ne determina sa ne comportam intr-un fel sau altul.

Mandria de a vedea atat de multi romani frumosi stransi in acelasi loc mi-a dat posibilitatea de a ma bucura, pret de o dupa-amiaza, de o lume vesel colorata, eleganta, zambitoare si, mai presus de toate, cu valori. Aceste cateva ore mi-au oferit mirajul unei societati cu respect fata de traditii, fata de spiritul nobil, care in mod evident ii poate purta pe membrii sai si pe urmasii lor la un alt nivel fata de cel gri pe care il regasim frecvent pe strazile orasului.

Acest nucleu de oameni frumosi mi-a dat inspiratia de a-mi imagina ca este posibila readucerea la lumina a acestei etichete vestimentare si comportamentale care sunt sigura ca exista in mult mai multi dintre noi fata de cei prezenti la petrecere. Si ca aceasta onorare a spiritului elegant ne poate oferi sansa unei societati cu directie, coloana vertebrala, in care sa ne simtim confortabil sa ne crestem copiii.