Comunicare.in.business

Citeam recent intr-un articol din Harvard Business Review despre acceptarea emotiilor la birou. Daca o perioada a circulat poate mitul ca a fi profesionist inseamna sa nu iti dezvalui si partea emotionala in mediul de business, am ajuns ca societate la maturitatea de a accepta ca sentimentele fac parte din noi, oriunde ne-am afla. Imi permit sa sper ca acestea sunt chiar liantul care aduce o valoare greu de cuantificat unei relatii profesionale.

Ca o urmare naturala, comunicarea de business incepe sa aiba… suflet, iar eu cred ca este o conditie obligatorie daca vrem ca un anumit mesaj sa ii atinga pe oameni. “Obsesia” jurnalistilor publicatiilor de afaceri este aceea de a dezvalui omul din spatele succesului unui proiect, lucru pe care si acum unii antreprenori sau top manageri il privesc cu reticenta. Ce oportunitate pierd! A te dezvalui in mod public asa cum esti nu este un act de slabiciune, ci de curaj, care are puterea de a-i inspira pe oameni, de a le ramane in minte si in suflet si de a deveni, fara chiar ca tu sa stii, ambasadori ai brandului tau personal.

In plus, aceasta vorbire despre sine dincolo de cifre face tot mai vizibila existenta unor valori pe care le credeam la un moment dat, poate, pe cale de disparitie. Si care ne ajuta sa ne identificam mai usor si sa intram in legatura unii cu altii, pentru a dezvolta relatii profesionale de calitate, profitabile si sustenabile.

Pe o tendinta in care criza a declansat preocuparea tot mai mare a oamenilor de a se intoarce spre sine, spre lucrurile care ii misca in mod esential, am bucuria de a descoperi aproape in fiecare zi ca nu sunt singurul Don Quijote. Proiectul Business Days (pentru care am sansa de a fi consultant media & PR), succesul sau, oamenii de o incredibila calitate profesionala si umana care il sustin sunt cel mai la indemana exemplu: o mana de oameni care si-au propus sa ii ajute pe antreprenorii romani sa se sprijine reciproc, sa se dezvolte impreuna. Si care isi asuma una dintre cele mai dificile sarcini pe care le poate avea o initiativa de comunicare memorabila: aceea de a contribui la schimbarea mentalitatii in Romania, la transformarea clasicului si putin onorantului “Sa moara si capra vecinului” in altceva, mult mai constructiv.

Articol publicat pe blogul Business Days